Preloader Close

Blog 4 Columns

Vernieuwing Reglement Infoborden Lievegem: Gebruiksvriendelijker voor Verenigingen

Lievegem

14
jun
2024

Het reglement voor onze infoborden heeft een frisse update gekregen. Na een kritische evaluatie zijn er enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd die het leven van onze actieve gemeenschapsleden een stuk gemakkelijker zullen maken.

Ten eerste, de naamlocaties van de borden zijn bijgewerkt om ze intuïtiever te maken. Geen verwarring meer, gewoon heldere en logische aanduidingen.

Ten tweede, de werkwijze is bijgestuurd zodat het transport nu ten laste van de leverancier valt wanneer er via het raamcontract gewerkt wordt. Dit betekent minder rompslomp voor jullie bij het organiseren van evenementen en activiteiten.

Daarnaast is de prijs voor de stickers aangepast naar € 54,45, in lijn met het nieuwe raamcontract. En er is een nieuw artikel 8 toegevoegd dat gaat over de stockage en het hergebruik van materialen. Dit is niet alleen goed voor onze portemonnee, maar ook voor het milieu!

Het beste nieuws? Deze wijzigingen maken het voortaan gemakkelijker voor verenigingen om de infoborden te gebruiken. De procedures zijn vereenvoudigd en de nieuwe werkwijze is al in de praktijk gebracht en goedgekeurd door de leverancier.

Lievegem zet in op cameratoezicht tegen overlast

Lievegem

11
jun
2024

In een streven naar een veiliger Lievegem, heeft het lokale bestuur een belangrijke stap gezet met de installatie van 34 camera’s op 10 locaties. Deze camera’s, die sinds 15 maart volledig operationeel zijn, vormen een cruciaal onderdeel van het plan om overlast en vandalisme aan te pakken.

Met een investering van ongeveer 218.054,64 euro, werkt het bestuur nauw samen met de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem om de veiligheid te waarborgen. Een speciale informatiepagina biedt inwoners inzicht in de regelgeving rond cameratoezicht en draagt bij aan een groter bewustzijn over dit thema.

Dit initiatief is niet alleen een uitvoering van een speerpunt uit het bestuursakkoord, maar ook een stap voorwaarts naar een veilig Lievegem.

Nieuwe Seniorengids nu beschikbaar voor alle 65-plussers in Lievegem

Lievegem

10
jun
2024

Goed nieuws voor de senioren van Lievegem! De nieuwe seniorengids is gearriveerd en wordt huis-aan-huis bezorgd. Deze handige brochure biedt een schat aan informatie over lokale diensten en ondersteuning, speciaal samengesteld voor onze oudere inwoners. Van vrijetijdsactiviteiten tot thuiszorg en mobiliteit, de gids behandelt diverse levensdomeinen om u te helpen bij het vinden van de juiste hulp en diensten.

Geen zorgen als u de gids liever digitaal doorbladert; hij is online beschikbaar op de gemeentelijke website. Liever een fysiek exemplaar? Haal uw gids op bij de gemeentelijke contactpunten, het Lokaal Dienstencentrum Kerkelare of het Oud Vredegerecht.

Bovendien zet Lievegem zich in om u te informeren over de regelgeving rond het plaatsen van camera’s. Of u nu particulier, ondernemer of handelaar bent, het is belangrijk om bewust te zijn van deze regels voor een veiligere gemeenschap.

Mis deze kans niet om goed geïnformeerd te blijven en haal uw seniorengids vandaag nog op!

Go To Top